Du är här: Vasa ÖvningsskolaGrundskolan 7-9Utmaningen åk 7 (2017-18)

Utmaningen åk 7

Utmaningen åk7 vernissage.jpg

Varför Utmaningen?
Världen utanför skolan förändras i snabb takt. Tekniska förändringar, globalisering, medieutveckling och ökat informationsflöde utmanar oss. Den finländska grundskolan har från hösten 2016 en ny läroplan och med den utvecklar vi skolans verksamhetskultur.

Vad är Utmaningen?
Inom det schemalagda skolämnet utmaningen utvecklar vi helhetsskapande undervisning där vi kombinerar kunskaper och färdigheter från olika kunskapsområden. Alla ämnen på schemat har bidragit med lektionstid för det nya skolämnet.
Årskursen bildar en stor klass som arbetar i grupper med utmanande uppgifter. Ett lärarteam med tio lärare, inklusive klassföreståndarna, handleder eleverna under arbetet.

Utmaningen åk 7 - Tiden före Internet
Under period 5 vårtermingen 2018 har eleverna i årskurs 7 jobbat med temat "Tiden före Internet" inom Utmaningen. Allt inleddes med ett besök till Stundars och därefter har det jobbats bl.a. med hemslöjd, mode, musik, dans och mat från olika årtionden. Utmaningen avslutades med en vernissage fredag 25.5. Här är några av elevgruppernas multimodala produkter som visades under vernissagen: