Du är här: ExternHusö biologiska stationHusös kursinformation

Allmän information

Bryggan

Här kommer lite nyttig information till er som skall gå en fältkurs på Husö:

Bra att veta
Ta med egna lakan, handduk, inneskor, anteckningsmaterial, gärna kikare och kamera om du har. På fältkurs är man ute mycket, både i båt och vid strand, oberoende väder! Så ta med lämpliga fältkläder (varma kläder, mössa,vantar, regnkläder, gummistövlar). Övernattning sker i 2-5 personers rum. En avgift på 11,00 €/kursdag tas för helpension som inkluderar frukost, lunch, middag och kvällste (summan är fast oberoende av hur mycket eller hur många mål man äter). Meddela i god tid till stationens amanuens Tony Cederberg, tonycede(at)abo.fi, (018-37310) om ni har någon specialdiet eller allergi. Meddela även om du har laktosintolerans eller vegetarian/vegankost. På Husö finns en liten kiosk med godis, glass och dryck, varor ur kiosken betalas skilt från helpensionsavgiften.

Frivillig snorkling kan förekomma under kursens gång, du får gärna ha med egen mask och snorkel om du vill, men stationen har också utrustning. Tveka inte att ta kontakt med kursledare eller amanuens om du har frågor före kursen.

På stationen finns trådlöst nätverk, dvs om du vill ta med egen dator finns internet att tillgå. Stationen har bara några datorer för kursbruk.

Tvätt
Det finns tvättmaskin på Husö. Användning av den mot en liten avgift, tvättpulver är inkluderat i priset och finns på stationen.

Betalning av kursen
Då kursen är slut fås en maträkning att ta hem och betala. Den kan även betalas kontakt direkt om man så önskar.

Transport
Gemensam transport till och från stationen ordnas av stationen och kursledare. Om egen bil medtas eller om transport till stationen ordnas på egna vägar måste detta meddelas till amanuens eller kursledare!!

Vi hoppas att du kommer att få en fin minnesvärd kurs. Välkommen!

Notning.jpg

Uppdaterad 26.5.2013 Tony Cederberg
Till början av sidan

 

Ekologisk analys

Nätfiske

Fältkurs i ekologisk analys (223069) innehåller viktiga byggstenar för fortsatt förståelse för forskning, undersökningar samt rapportering. Kursen har som målsättning att genom föreläsningar, fältstudier och
akvarieexperiment ge insikter i kvalitativa och kvantitativa
analysmetoder i akvatisk ekologi.
Snorkling.jpg
Kursen är obligatorisk för
miljöbiologer (linje B). Ekologisk analys är en fördjupad kurs och
räknas till magistersexamen, men bör avläggas i slutet på tredje
läsåret (enligt rekommenderad studiegång)!
Fucus.jpg
Uppdaterad 10.11.2010
Till början av sidan

 

Akvatisk biotop- och artkännedom

Dimma

Målsättningen med fältkursen akvatisk biotop- och artkännedom (222005) är att ge grundläggande kunskaper om främst akvatiska växt- och djurarter och deras biotoper. Under kursen arbetar deltagarna främst i fält men en del av artbestämningen görs i labb.

Före du kommer på kurs är det bra att läsa lite arter, det underlättar för dig på kursen. Tex kan du ladda ned följande artlista:Artlista [pdf] 32k
limnos.jpgbottenfauna.jpg
ArtbestämningVegekartering
Uppdaterad 10.11.2010
Till början av sidan